Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat amb pluja escasa24ºC-12ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
 
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
La regidora d´educació satisfeta pel resultat de l´adscripció de places de P3 i 1r d´ESO

Un cop celebrada la Comissió de Garanties d’Admissió escolar per l’adscripció de places als centres educatius de Sant Sadurní d’Anoia, la regidoria d’Educació, Cristina de la Cruz, en fa una valoració molt positiva, ja que el municipi ha pogut donar cabuda a totes les sol·licituds presentades per les persones que resideixen a Sant Sadurní.

Aquesta comissió de treball, que es reuneix un cop finalitzat el termini de preinscripcions i analitzades totes les sol·licituds, està formada per la regidoria d’Educació, l’Inspector de Zona de la Generalitat de Catalunya, un membre de l’Oficina Municipal d’Escolarització, els directors dels centres públics i concertats de la vila i un membre d’una Ampa.

 

Imatge inexistent

Pel que fa a P3, queden cobertes totes les places, igual que el curs passat, i es preveu que entrin en la primera opció sol·licitada el 95% de les sol·licituds presentades, atès que s’han presentat 181 sol·licituds per 179 places, tal i com explica Cristina de la Cruz: ’Els cursos més complicats a l’hora de l’adscripció de places són P3 i 1r d’ESO, on s’inscriuen alumnes que comencen de nou en un centre. Enguany estem contents perquè pel que fa a P3 el 95% de persones han pogut accedir al centre que demanaven en primera opció. El 5% restant han entrat a la segona opció sol·licitada i són gent de fora del municipi que han volgut portar els infants a les escoles d’aquí. Estem satisfets perquè hem pogut donar cabuda a totes les sol·licituds de Sant Sadurní”.

I en relació a primer d’Ensenyament Secundari Obligatori ESO s’han rebut 193 sol·licituds per a una oferta disponible de 170 places, per la qual cosa es preveu que entrin en primera opció el 92% de les sol·licituds presentades. Per aquest motiu no serà necessari obrir cap nova línia d’ESO, ja que la mateixa dinàmica del procés d’admissió fa que en el darrer moment s’alliberin places de persones que han fet la sol·licitud a més d’un centre. Segons Cristina de la Cruz “Aquest any es manté Sant Sadurní com a zona única també pel que fa a l’ESO, que va començar a funcionar l’any passat com a novetat. Això vol dir que els pares i mares poden escollir l’institut on volen portar els seus fills, encara que hagin fet la primària en un altre centre. Fins fa dos cursos, per exemple, els alumnes que feien la primària a La Pau estaven adscrits a l’Intermunicipal i no podien escollir centre. Ara això ha canviat”.

Cal destacar que enguany només s’han rebut cinc sol·licituds d’alumnes amb necessitats educatives especials, dues a a P3 i tres a primer d’ESO, un dels anys amb menys sol·licituds d’aquestes característiques.

En aquest enllaç podeu consultar l’oferta educativa del municipi i al  Servei d’Educació tota la informació sobre la preinscripció i matriculació als diversos centres.

 

Pujar al principi de la pàgina