Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Descobert20ºC-4ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
 
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Jordi Muñoz dóna pautes de com protegir jurídicament a la gent gran

Aquest divendres, un centenar de persones, entre gent gran i alumnes de cicles formatius d’atenció a persones amb dependència de l’Escola Intermunicipal, van assistir a la xerrada sobre mesures de protecció jurídica a les persones grans que va oferir Jordi Muñoz al Casal d’Avis municipal.

 
La sessió va començar amb un petit video en què es reproduïen de manera teatralitzada diverses escenes i situacions en què la gent gran pot quedar desprotegida a nivell legal o veure’s sotmesa a situacions de vulnerabilitat. Muñoz, advocat i membre de l’Associació per a la investigació del maltractament a la gent gran (EIMA), va explicar els principals recursos que qualsevol persona té al seu abast per protegir-se a nivell legal en cas de perdre la capacitat de decidir per si mateixa, ja sigui per malaltia o accident greu, com el document d’autotutela,  el poder preventiu, que faculta algú per dur a terme diferents gestions en nom nostre o la importància de fer el testament quan s’està en plenes facultats.
 
També va repassar algunes fórmules que estan funcionant entre la gent gran per fer front a problemes de soledat i de manca de recursos, com l’acolliment o les relacions d’ajuda mútua.
 
Pujar al principi de la pàgina