Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat21ºC-12ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
 
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
L´Ajuntament i l´Ateneu signen un nou conveni per avançar en la voluntat de rehabilitació de l´equipament

Imatge inexistent

Aquest dimecres es va celebrar el ple corporatiu del mes de març, que va tenir com a punt més destacat l’aprovació del nou conveni que l’Ajuntament ha signat amb l’Ateneu per tal de continuar avançant en la proposta de rehabilitar i condicionar els equipaments d’aquesta històrica entitat sadurninenca. Abans de començar, tots els regidors i assistents a la sala de plens van guardar un minut de silenci en memòria de les víctimes del tràgic accident aeri d’aquesta setmana.

Des del govern, tant l’alcaldessa, Maria Rosell, com el portaveu d’ERC van coincidir en el fet que el conveni amb l’Ateneu incorporava petites novetats, però que permetien seguir avançant en la voluntat de trobar una solució per a finançar, amb el suport d’organismes com la Diputació de Barcelona, les costoses obres de remodelació de la façana i en especial de la sala d’actes. El conveni, que tindrà una durada de 25 anys, defineix alguns aspectes com els usos i la cessió dels espais per a actes municipals, així com la creació d’una comissió de seguiment. Durant aquestes setmanes, l’àrea d’Alcaldia i Cultura de l’Ajuntament i la Junta Directiva de l’Ateneu, s’han trobat per tal de consensuar el document.

La proposta va comptar amb el suport de tots els grups a excepció del PSC, que s’hi va abstenir. Tot i així, el Partit Popular va considerar que el conveni no va més enllà d’una declaració d’intencions i que no resolia algunes qüestions que creien clau, com el desenvolupament de les activitats o la programació d’actes que s’hi farà. Pel que fa al grup socialista, es va expressar certa sorpresa per aquest nou conveni, que consideraven pitjor que el darrer que es va acordar amb l’Ateneu i es va lamentar que no s’hagués donat compte a les comissions informatives.

El ple, que comptava amb pocs punts a l’ordre del dia, va incloure també una moció del Partit Popular, que es va desestimar amb els vots en contra de CiU i ERC i l’abstenció del PSC. El portaveu popular Carles Jiménez va fer l’exposició de la proposta, en què es demanava destinar una partida del programa complementari de foment de l’ocupació local de la Diputació a la creació d’una borsa de treball per a persones aturades o desocupades. Susanna Mérida, portaveu del PSC, va considerar positiva la petició però va sol.licitar que s’inclogués en aquesta partida altres inversions prioritàries, com la millora dels vestidors del camp de futbol o l’arranjament d’un lavabo a l’escola Jacint Verdaguer.

Josep Maria Ribas va subratllar l’esforç realitzat en aquest mandat pel que fa a la inserció laboral, amb una injecció de 650 mil euros, o la incorporació en el darrer pressupost d’una partida de 256 mil euros destinada a polítiques socials, que permetria contractar una vintena de treballadors per a tasques a la via pública. La portaveu de CiU, Àngels Canals, va lamentar la crítica del PP en relació al fet que el pressupost municipal no tingués sensibilitat social i va apuntar que les quantitats amb què comptarà l’Ajuntament provinents de la Diputació de Barcelona està previst destinar-les a diversos projectes, entre els quals l’arranjament dels vestidors del camp de futbol. En aquest sentit, l’alcaldessa va informar que aquests dies s’ha mantingut una reunió amb la regidoria d’Esports i els clubs de futbol que fan ús de les instal·lacions per tal d’acordar les millores a realitzar als vestidors. Cal recordar que Sant Sadurní rebrà de la Diputació de Barcelona una mica més de 69.000 euros d’un programa per a Serveis Socials, i d’altra banda s’estalviarà uns 125.000 euros més al no abonar el cost de la gestió tributària que du a terme la Diputació.

A l’apartat de precs i preguntes, el Partit Popular va traslladar el malestar pel comportament incívic que aquests darrers dies s’ha registrat al parc de la Bòvila i que està afectant a diversos veïns de la zona. El PSC, al seu torn, va consultar sobre diverses qüestions, com el pagament de la paga extra del 2012 als funcionaris, la revisió d’ofici pendent pel cas d’un expedient a un treballador municipal o la situació del conveni dels treballadors de la Casa dels Avis. També en aquest torn, el regidor de Turisme, Jep Bargalló, va aprofitar per demanar explicacions al grup socialista sobre un parell de qüestions relacionades amb la seva àrea.

El ple va finalitzar minuts després de 2/4 de 10 del vespre. La retransmissió del ple per part de Ràdio Sant Sadurní es va veure afectada per una disfunció a l’equip de microfonia de la sala de plens.

 

Pujar al principi de la pàgina