Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Cobert amb pluja21ºC-11ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
 
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
S´inaugura el Festival Decanta amb música, vins i caves d´autor
Del 26 al 29 de març a Sant Sadurní d´Anoia

Imatge inexistent

Aquest dijous s’ha inaugurat la segona edició del Decanta, festival de música, vins i caves d’autor a Sant Sadurní d’Anoia, a la Tasting Room de Cal Feru, una iniciativa que continua amb la filosofia de ser un punt de trobada entre autors dels dos àmbits i d’apropar al públic les creacions d’uns i altres, recolzant-se en les similituds sensorials i de concepte que puguin tenir. La primera edició del Decanta el 2014 va ser un èxit i va exhaurir les entrades de tots els espectacles.

El Decanta l’organitzen la botiga especialitzada en vins i caves Cal Feru  juntament amb l’empresa de gestió cultural Alter Sinergies , amb el suport del Patronat de Turisme de Sant Sadurní i del Centre d’Interpretació del Cava CIC Fassina i el patrocini de les empreses especialitzades en el sector vitivinícola Maquinaria Moderna , Gràfiques Varias i Vintacap.

Van inaugurar el Decanta el Diputat delegat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Ramon Riera, el regidor de Turisme i Comerç de l’Ajuntament, Jep Bargalló, i l’amfitrió Xavi Roig en representació de Cal Feru. Tots van destacar el treball en xarxa, la col·laboració público-privada i la qualitat i la il·lusió com a elements clau perquè el resultat sigui el que és, tal i com explicava Xavi Roig: “El Decanta és crear una cosa especial, crear vida cultural a Sant Sadurní; creiem que el vi i el cava és cultura i ho relacionem amb un producte cultural consolidat com és la música”

El regidor de Turisme, Jep Bargalló, es mostrava molt satisfet d’haver-se sumat al Decanta ja des de la primera edició “Teníem clar que era un festival que venia per quedar-se. Té un objectiu molt clar: caves i vins d’autor a Sant Sadurní d’Anoia, ens situa dins el mapa de la música, de l’escena cultural de qualitat i és una aposta per maridar els vins i els caves de Sant Sadurní i del Penedès, perquè tenim a tota la denominació d’origen vins i caves molt singulars i evidentment això és un pol d’atracció. Músics de primer nivell i cellers de primer nivell per potenciar el factor turístic cultural al municipi”Bargalló va destacar la importància del treball transversal: “Un cop més hem creat xarxa, hi ha implicat Som Sant Sadurní, la regidoria de Cultura des de la Biblioteca, el Most Festival Cinema del vi i el cava del Penedès, és una festa en xarxa per un mateix objectiu i que val la pena”.

El Diputat delegat de Turisme, Ramon Riera, va felicitar l’entusiasme dels organitzadors com a motor per fer les coses ben fetes: “El Decanta és pel Penedès l’oportunitat de fer un maridatge de tots els seus potencials, de tots els seus actors per representar-ho, són d’aquelles oportunitats que si ens les creiem i sabem col·laborar d’aquesta manera, com n’és un exemple aquesta iniciativa, penso que tenim molt bona peça al teler”.

Imatge inexistent

Imatge inexistent

Els assistents van tenir la possibilitat de provar alguns dels 19 vins i caves que s’oferiran a la Taverna Musical durant tot el festival, cadascun maridat amb una cançó que s’escoltarà des dels propis dispositius mòbils.

Els plats forts d’aquesta segona edició, entre el 26 i el 29 de març, són els tres concerts de Joan Colomo, Maika Makovski i Toti Soler, als quals es vinculen vins i caves amb paral·lelismes sensorials: Can Vich, Can Ràfols dels Caus i Freixenet, respectivament. El festival també consta d’altres activitats, a banda de la Taverna, com ara la presentació en un mateix acte d’un llibre de vins i un de cançons o la projecció d’un documental on també es barregen les dues temàtiques. Podeu consultar tota la programació en aquest enllaç.

La compra de les entrades que encara no s’han exhaurit es pot fer a través dels enllaços de venda on-line al web del Festival, http://www.decanta.cat/2015/ enviant un mail a decanta@calferu.com o al telèfon 93 891 01 63.

Novetat d’enguany: Un cert grau femení

Per tal de donar el tret d’inici al festival periodistes, bloggers i amants del vi han pres part en l’activitat “Un cert grau femení”, programada per al públic per dissabte 28 de març a les 6 de la tarda, i que consisteix en el tast de 6 vins i caves de cellers diferents cadascun d’ells maridat amb una veu femenina que s’escolta en el moment del tast, en què també hi participen els autors dels 6 vins i caves, que expliquen l’origen i característiques de la seva “obra”. Condueix el tast la periodista especialitzada en música i cultura Consol Sàenz (RNE), que és qui ha seleccionat les veus femenines per a cada vi o cava argumentant-ne els paral·lelismes sensorials. Van presentar l’acte Xavi i Anna Roig, els fills de Cal Feru.

Imatge inexistent

En aquesta ocasió els sis enòlegs pares i mare dels vins i caves que es van maridar van presentar els seus productes, mentre es podien degustar amb música de fons.

Una altra de les novetats d’enguany és és la possibilitat de fer visites a cellers especials pel Decanta, amb les que s’hi inclou l’accés i tiquets a la Taverna Musical i descomptes als establiments de l’associació Som Sant Sadurní adherits al Decanta. Hi ha 11 cellers i espais culturals d’interès entorn de la gastronomia i el cava que s’han sumat a la iniciativa, alguns dels quals han preparat visites exclusives en motiu del festival amb música en directe durant l’itinerari. Els establiments adherits a Som Sant Sadurní han decorat els aparadors per l’ocasió.

La presentació dels llibres “501 cançons catalanes que has d’escoltar abans de morir” i “Vinos imbatibles: 150 vinos entre 4 y 10 €”, que es farà el divendres 27 de març a la Biblioteca Municipal Ramon Bosch de Noya, és d’entrada gratuïta.

 Podeu veure una àmplia galeria de fotos al Flickr de l’Ajuntament

 

 

Pujar al principi de la pàgina