Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Molt ennuvolat amb pluja escasa17ºC-8ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
 
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Les mocions intensifiquen el debat en el ple de juliol

Imatge inexistent

Aquest dimarts es va celebrar el ple corporatiu municipal de l’Ajuntament de Sant Sadurní. Un dels primers acords als què es va arribar en aquesta sessió va ser designar el 8 de setembre i el 29 de novembre com a Festes Locals per a l’any 2016.

El ple va donar llum verd a l’adjudicació a l’empresa Veòlia Serveis Catalunya de la instal.lació d’una caldera de biomassa que donarà subministrament tèrmic a la piscina i el pavelló municipal, a més de l’escola Jacint Verdaguer i l’escola bressol La Fil.loxereta. Suposa una inversió important, d’1,34 milions d’euros, i que s’abordarà de manera fragmentada al llarg de 15 anys. Tots els grups van donar el seu vist-i-plau a aquesta aposta per les energies sostenibles. Des del govern es va recordar que periòdicament es farà una revisió dels estalvis energètics i que això repercutirà en millores del servei.

També es va aprovar l’ocupació directa dels terrenys del Serralet, tràmit necessari per iniciar les obres de millora de la carretera comarcal entre Sant Sadurní i Vilafranca. El punt es va aprovar amb el suport favorable de tots els grups i l’abstenció de la CUP, que va al·legar manca de informació sobre els acords o contraprestacions amb el propietari del terreny. El PSC va criticar el govern de manca de gestió i de transparència en aquest assumpte. El ple també va tractar la situació del polígon Molí del Racó en relació a un informe per a la modificiació del pla urbanístic, que permetria reparcel.lar el solar que actualment ocupa l’empresa Mercadona, davant l’anunci que va fer públic fa un temps la companyia per traslladar el centre logístic a Abrera. Totes les formacions van recolzar aquesta solució per revitalitzar econòmicament l’espai, mentre la CUP es va abstenir, sent molt crítica amb el model empresarial i les condicions laborals que defensa Mercadona.

Les propostes de modificació de crèdit van generar un intens debat entre el govern, el PP i el PSC, en relació amb els vestidors del camp de futbol i la senyalització turística. Des d’aquests grups es va demanar més diàleg amb els usuaris de la instal.lació esportiva i una planificació a mig termini. El govern hi destinarà al voltant de 63.000 € - 20.000 dels quals provenen de la Fundació La Caixa - en l’arranjament dels actuals vestidors i l’adquisició de nous mòduls per a usuaris amb discapacitat i per als àrbitres, amb el compromís de construir uns vestidors d’obra definitius.

Entre les modificacions de crèdit, tambés es detaca una inversió de 14.705 € per a l’adequació de la instal·lació elèctrica de baixa tensió als vestidors de l’Ateneu, que compten amb una subvenció del Consell Català de l’Esport que permetra també arranjar les instal.lacions. Iniciativa i la CUP van abstenir-se en aquest punt i també en els següent relatius a la liquidació del pressupost, entenent que són assumptes derivats del passat mandat en què no tenien cap representació al consistori.

El PSC també va lamentar que s’hagi trigat un any en posar els recursos de la direcció d’obra per a impulsar la senyalització turística, una de les primeres mesures fixades pel pla de màrqueting i va votar en contra en dues de les tres modificacions.

CiU va subratllar que els expedients de modificació de crèdit permeten a les administracions guanyar en flexibilitat i que també és una mostra de la gestió del govern.

 

Imatge inexistent

Pel que fa a la liquidació del pressupost 2014, el govern va subratllar l’assoliment d’un romanent de tresoreria de 2,8 milions d’euros entre l’Ajuntament i els diversos patronats municipals. El regidor d’Hisenda Josep Maria Ribas va recordar la impossibilitat de destinar una gran part d’aquests recursos a inversions i projectes per l’aplicació de la llei de racionalització de les administracions locals.

Bateria de mocions

La segona part de la sessió va estar marcada per una nodrida bateria de mocions presentades pels grups municipals. Amb tot, després de llargs debats per part del plenari, es va decidir postposar la proposar de Iniciativa per tal de modificar i actualitzar el Reglament Orgànic Municipal i també es va resoldre sense votar la moció del PSC i el PP per revisar les assignacions dels grups municipals després d’obtenir un compromís de tots els portaveus per tal de discutir-ho en una reunió.

A cotninuació, el PSC va obtenir el vot unànime a una moció per a instal.lar un pas de vianants entre els Habitatges Vilarnau i el polígon de can Ferrer, després d’un recés per tal de revisar el redactat i recollir algunes apreciacions dels grups del govern, ja que la via on es pretén fer aquesta actuació n’és titular la Generalitat.

La CUP va aconseguir també el suport majoritari en les dues propostes portades al ple: una moció sol.licitant l’arxiu de la causa del ‘cas Expert’, que va tenir el vot favorable de totes les formacions a excepció del PP, que s’hi va oposar. I va assolir la unanimitat en la segona proposta per tal de modificar els estatuts a diversos òrgans públics, per tal d’obrir la participació a persones no electes que representin als grups municipals. La moció va recollir l’esmena proposada per diversos grups per tal que aquests representants es sotmetin al mateix règim d’incompatibilitats que els regidors.

La darrera de les mocions plantejava una petició formulada per l’Assemblea Nacional Catalana i que va presentar el grup d’ERC, per impulsar el debat i la participació en les eleccions del 27-S. La proposta inclou entre d’altres mesures la col.locació d’una pancarta a la façana de l’Ajuntament que recordi les setmanes que manquen fins a la data electoral. El govern amb CiU i ERC, a més de la CUP van votar-hi favorablement, mentre el PP, ICV i el PSC van mostrar el seu desacord reclamant neutralitat a l’Ajuntament i també de generar certa confusió en relació al càracter de les eleccions.

Al tram final, només el PSC va fer ús del torn de precs i preguntes per tal de demanar la millora en alguns assumptes de la via pública. També va demanar que es revisés el plec de clàusules per a la concessió de dos espais al carrer per a xurreries i va preguntar a CiU per la voluntat de la formació de fer una consulta a la ciutadania sobre el projecte del Centre Cultural de la plaça Nova.

Aquesta darrera sessió abans de la pausa de l’agost es va prolongar durant més de quatre hores i mitja, superant el punt de la mitjanit. El proper plenari corporatiu, si no hi ha cap urgència, es celebrarà ja a finals de setembre.

 

ÀUDIO

Pujar al principi de la pàgina