Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Cobert amb pluja22ºC-12ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 27.03.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Resum del ple de març
  • Els plens tornaran a ser a les 19:30h a partir de l'abril
  • Es ratifica la reorganització de les regidories amb l’entrada del PSC al govern i dels membres dels òrgans de govern
  • S’aprova la moció de suport a la pagesia i la de fer un homenatge a Guillem Agulló en una plaça del municipi

Aquest dimarts va tenir lloc la sessió ordinària del ple corporatiu de l’Ajuntament de Sant Sadurní corresponent al mes de març.

En la primera part de la sessió es van aprovar diverses qüestions d’organització, com la modificació de l’horari dels plens municipals, que tornaran a ser a les 19:30h; la modificació de les matèries incloses a les comissions informatives permanents, a causa dels canvis en el govern; així com factures amb reconeixement extrajudicial de crèdit del mes de març.

També es van aprovar les quotes ordinàries 2024 de la Mancomunitat Intermunicipal del Penedès i Garraf, per un import de poc més d’un milió vuit-cents tretze mil euros, un import lleugerament superior a l’exercici anterior a causa de la regularització de quotes. Des del Partit Popular es va demanar explicacions sobre aquestes quotes, mentre que la CUP va demanar, un cop més, la gestió directa del servei de recollida d’escombraries. Junts per Sant Sadurní hi va donar suport atès que és una licitació que ve de l’anterior mandat i per tant hi van treballar conjuntament.

I es va aprovar per unanimitat la sol·licitud del conveni per l'any 2025 amb el departament de drets socials per a la prestació del servei de residència assistida i centre de dia.

 Mocions

Després de votar-ne la incorporació d’urgència a l’ordre del dia, també es va aprovar la moció presentada per l’equip de Govern de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia (ERC, PSC, Sant Sadurní en Comú, també encapçalada per la CUP i Junts per Sant Sadurní) en suport a les mobilitzacions de la pagesia davant la crisi del sector agrari. El PP es va abstenir justificant que és una moció electoralista i que el govern socialista de l’estat no només no han ajudat efectivament la pagesia amb les Lleis i les mesures dutes a terme sinó que els han posat pals a les rodes, fet que va generar debat i una resposta contundent de la resta de grups i de l'alcalde, Pere Vernet, basada sobretot en establir que la prioritat són les persones que es dediquen a la pagesia. La sequera i les seves conseqüències sobre la vinya i la producció de cava també van ser presents al debat.

La moció aprova mostrar la solidaritat de l’Ajuntament amb la pagesia, i especialment la del Penedès; donar suport a les mobilitzacions convocades per la pagesia en el marc de les protestes sota el lema «La Pagesia diu Prou» i «La nostra fi és la vostra fam»; demanar la implicació, col·laboració i coordinació de totes les administracions: catalana, espanyola i europea, que tenen competències en agricultura i ramaderia per tal de trobar les solucions als reptes que afronta el sector primari; promoure des de l’Ajuntament polítiques de suport a la pagesia local, incloent l’impuls de mercats locals per a productes de proximitat, limitant les grans superfícies i facilitant de l’accés de la terra a nous agricultors; i establir les línies de col·laboració amb les entitats del sector agrari, sindicats agraris, cooperatives i associacions de productors locals per identificar les necessitats específiques del sector en el municipi i treballar conjuntament en la implementació de solucions.

El consistori va aprovar, amb el vot contrari del PP i l’abstenció del PSC, una moció presentada per la CUP, encapçalada també per ERC, en què s’insta a l’Ajuntament a fer un homenatge a l’activista antifeixista assassinat a mans de l’extrema dreta del país valencià, Guillem Agulló i Salvador, a la plaça situada al final del carrer Vilafranca, una moció que ja ha havia estat consensuada i aprovada l’any 2018 però no executada per per diverses causes, com problemes amb el nomenclàtor i l’arribada de la pandèmia; la moció recull que s’encarregui a un artista penedesenc l’elaboració d’un element escultòric o similar en memòria de Guillem Agulló, que es situï a la mateixa plaça i que serveixi com a homenatge a totes les víctimes de la violència d’extrema dreta, així com a recordatori permanent de la lluita antifeixista dels Països Catalans, a banda de fer-ne difusió pels canals de l’Ajuntament. 

Des de Sant Sadurní en Comú es va demanar que els propers noms de carrers siguin amb noms de dona i des d’ERC es va manifestar que s’ha de treballar en fer més gestos de memòria històrica, tan importants com a societat.

Nova organització del govern

El Ple va donar compte dels decrets d’alcaldia i de les Juntes de Govern Local, entre els quals els de nomenament dels membres de la Junta de Govern Local, tinences d’alcaldia i reorganització de les regidories amb l’entrada del PSC al govern, així com del canvi de portaveu del grup del PSC, que en endavant serà Marina Agudelo i Riba.

 Precs i preguntes

En l’apartat de precs i preguntes el Partit Popular va fer dos precs: un referent a la cruïlla del carrer Alacant amb carrer Aragó i un sobre els passos de vianants a les parades del bus a l'estació i a Ca l'Arseni, sol·licitant que s’estudiïn la posició dels passos i les deficiències d’il·luminació, perquè no suposin un perill al travessar el carrer i per minorar el soroll; així com un estudi de tots el passos de vianant a la vila. L’alcalde i regidor de Via Pública va respondre extensament els precs, els va justificar però va exposar que ho estudiaran.

El PP també va plantejar diverses preguntes sobre el Parc de la Rambla; sobre la seguretat a la vila i la depuradora, consultes que ja havien fet al ple de gener; sobre la falta d’il·luminació de l’entrada al pàrquing del centre, que ja s’havia consultat al ple de febrer; i sobre què havia passat la setmana passada a la Caserna de la Guàrdia Civil i l’estat de les negociacions de l’adquisició de la caserna per part de l’Ajuntament, entre d’altres com les sancions per l’abandonament d’escombraries a la via pública o la regulació de les barbacoes. L’alcalde i els regidors de govern van anar responent a les diferents consultes

Junts per Sant Sadurní també va preguntar, per transparència, quin cost tindrà per l’Ajuntament el nou govern i la incorporació dels nous regidores i regidors; l’alcalde va respondre que en un proper ple es portarà a aprovació el cartipàs municipal amb el detall de les assignacions.

L’alcalde va informar que el ple de les meses electorals serà el dia 15 d’abril a les 14h i la regidora de Gent Gran va animar tothom a participar de la Setmana de la Gent Gran i va informar del canvi d’ubicació de l’acte del 5 d’abril.

A les 20:30h es va posar punt i final al ple de març, desitjant una bona setmana santa a tothom.

ple març

Pujar al principi de la pàgina